Reklamfilm är spännande

Tagning! Tänk er vad häftigt det hade varit att få spela in en reklamfilm, att få se sig själv på teve. Det hade verkligen varit något, men jag får nog hålla mig själv ur bilden ett tag till. Jag tycker väldigt mycket om film och har ändå hyfsade kunskaper för att kunna förklara hur man redigerar och filmar för att det ska bli bra. Men just reklamfilm är något som intresserar mig och det är tämligen fascinerande hur man kan marknadsföra något på en sådan kort stund. Om vi jämför en reklamfilm med en annons så finns det klara skillnader. En annons går ingenstans, den tar inte slut utan den finns kvar där hela tiden tills du väljer att inte kolla. Sen skulle jag vilja säga att det är ganska jämt när man jämför de olika kanalerna som man kan marknadsföra sig på. På sociala medier så ser vi både marknadsföring i form av videor men även annonser. I tidningen så ser vi annonser och på teve så ser vi reklamfilmer. Vad jag istället väljer att titta på är huruvida reklamfilm eller annons är det som drar in mest pengar. Trots att det kostar att ha sin annons på olika platser så tror jag fortfarande att en film är dyrare, men vad ger mest försäljning egentligen? Jag har inga siffror på det utan det här är bara rent av vad jag tror. För mig handlar det om rörelser, jag tror att vi människor tycker om när det händer grejer framför oss. Men samtidigt så får vi inte glömma kostnaderna som medföljer för att få en plats på kanalerna. Det är en svårt fråga men jag tror att vi integrerar betydligt mer med en reklamfilm än vad vi gör mot en annons, vi kommer ihåg filmen mer. Som sagt det är fascinerande!